how to be an architect

Toen ik mijn huis ging verbouwen, had ik een droom en een map.

Later kwamen daar een architect, aannemers en heel veel andere facturen bij kijken.

In DM magazine , een fantastisch interview met Vincent Van Duysen.

Zijn eerste huizen zaten in mijn map, zo’n tien jaar geleden.

Vincent Van Duysen:

“Ik ben altijd op zoek naar een aanknopingspunt met de klant. Dat is de basis. De Chemie. Dan komt de aard van de opdracht, de context, de site , de oriëntatie.

Wat verwacht de klant? Wat heeft hij nodig? Elke klant heeft namelijk een eigen visie op zijn of haar woning. Zo’n project rijpt, puur cerebral, soms heel snel.

Een aantal woorden, enkele beelden, minimale schetsen, dat volstaat.”

Op mijn business-card staat nu content architect. En het eerste huis is opgeleverd: met Miele! Het eerste aanknopingspunt was een kookworkshop met Miele klanten. Incognito observeren en dan de eerste lijnen van het plan tekenen. Het moest een huis worden waar Miele klanten hun inspiratie vonden.’Inspired by Miele’ werd een multi-mediaal huis met een prachtig magazine, veel recepten, food-blogs, gesprekken rond deMiele-tafel , kitchen-hacks en food-video’s..

Vincent Van Duysen

“Zelf vertrek ik liefst van een blanco vel. Maar ik zie mijn werk niet als eenrichtingsverkeer. Ik toon wat ik graag zie, de klant doet hetzelfde, en vervolgens gaan we aan de slag. Meestal combineren we maatwerk en bestaand meubilair, al dan niet van mezelf. En veel vintage.”

Inspired-by-Miele wil een platform zijn waar fans ideeën en advies kunnen uitwisselen maar waar ook influencers en chefs zoals Yves Mattagne, Sven Ornelis en Tiany Kirilof binnenspringen en graag hun good-to-knows en good-to-eats delen. Een beetje maatwerk, veel bestaande Miele expertise en trendy vintage.

Want zo’n Miele, dat gaat lang mee!

http://www.inspiredbymiele.be

Screenshot 2016-07-13 16.39.31

 

 

Please follow and like us:
6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *