over the contentmoon

Geen gebrek aan content over content marketing. Eerder een overload aan congressen, newsletters, blogs, bestsellers, podcasts door goeroes én specialisten. soms rocksterren, soms predikers voor de goede content-marketing-zaak. Als start van deze nieuwe contentmarketingblog, lezen we je fast forward mee door de nieuwste insights en poster-quotes!

Over waar het bij content écht over moet gaan

Gehoord op Content Marketing World 2015 – Cleveland

“Content marketing is really like a first date. If all you do is talk about yourself, there will be no second date “ – David Beebee – Marriot

Former VP of Disney David Beebe is nu VP, Global creative and Content marketing voor Marriot en dat is geen vanity title maar the real stuff. Want de hotelketen heeft de ambitie om de the go to source voor travel content te worden. Dat willen ze doen door op elk moment van het beslissingsproces in de travel-journey aanwezig te zijn met de gepaste content. En dat mag je heel letterlijk nemen: de content divisie van Marriot produceert prachtige ‘hero-content’ zoals de short movie ‘French Kiss’ , maar ook ‘hub-content’, outstanding travel & leisure content die ervoor zorgt dat mensen boeken en ‘help-content’ die social conversaties rond reizen ondersteunt. Marriot heeft een eigen content studio maar werkt ook samen met een influencers network die vooral op You Tube voor een mega-bereik zorgen. Een 3C strategie staat hier voor content, community en commerce: klanten aan je binden door verhalen te vertellen die zij willen horen!

Of te wel: you can’t rely on the media, you have to become the media!

Over passie in content marketing

Gehoord op Content Marketing World

“Does your content pass the Mom test” – Jay Baer

Toegegeven, je moeder is waarschijnlijk niet de eerste persoon aan wie je denkt wanneer je je afvraagt of de content die je maakt écht waarde heeft. En toch zou je dat beter wél doen, zegt Jay Baer. Moeders hebben een zesde zintuig om te onderscheiden wat werkt en wat niet werkt voor hun kinderen, zij kunnen échte passie meteen voelen.

Maak dus het soort content waar je echt trots op bent!

Over het gevaar van content marketing

Gehoord op Content Marketing Fast Forward 2016 – Amsterdam

“Crap. Why the single biggest threat to content marketing is content marketing “ – Doug Kessler

90 % van de content die we maken, is crap, poneert Doug. De reden? We mikken niet hoog genoeg! Content kan en mag geen commodity zijn, content moet het waard zijn om gelezen of beleefd te worden, moet uniek zijn, moet een verhaal vertellen. En dat vergeten we soms, in onze ijver om de briefings te volgen en de approval-flow van tig stakeholders zo smooth mogelijk te laten verlopen. Content wordt dan in het beste geval een compromis, of een checklist waarbij we SEO keywords en marketing-objectieven afvinken als zouden ze de garantie geven op betoverend engagement van ons publiek. “Aim high”, maak de content waar je zelf tijd voor zou willen maken, content die je helpt, inspireert, informeert. 48 redenen zou Kessler kunnen opsommen waarom we meer crappy content dan amazing content maken. Zoals ‘Empathy fail’ wanneer we content maken voor productlijnen en niet voor onze doelgroep. Of ‘Committees’ wanneer de content creatie door zoveel handen en blikken gaat, dat ze alle scherpte verliest. En ‘Faking it’ wanneer de brand een expertise claimt , die ongeloofwaardig is.

 

Over de nieuwe content driven companies

Gelezen in de nieuwste content marketing bestseller Content Inc.

“ What if you launched a business with nothing to sell and instead focused first on serving the needs of an audience, trusting that the ‘selling’ part would come later? Crazy brilliant! Because in today’s world , you should serve before selling” – An Handley

Vandaag de dag kan iedereen met een passie en een focus op een specifieke content niche een multimillion-dollar platform en business bouwen. Dat is het uitgangspunt van Content Inc, het nieuwste boek van content marketing goeroe Joe Pulizzi. Door reverse engineering ontdekte Joe hoe ondernemers content gebruiken als een service om in eerste plaats consumenten (B-2-B en B-2-C) te helpen en een relatie op te bouwen.

Een zes-stappen plan , begint bij het vastleggen van je ‘sweet spot’. Dat is in dit geval de ruimte waar jouw passie en jouw expertise samenvallen. ‘Content tilting ‘ is stap twee: hier ga je uitzoeken hoe je die sweet spot kunt optillen tot iets unieks; een expertise of knowhow waar weinig of geen competitie is. Het boek neemt je doorheen deze Content Inc methodologie, met uitgebreide case-studies. Het leert je vooral hoe je met content een publiek kunt bouwen dat in een laaste fase ook je product wil kopen.

Over het commitment voor Content Marketing

Genoteerd tijdens de podcast ‘This Old Marketing’

“Content marketing is not a campaign, it’s not a sprint, it’s a marathon.” – Joe Pulizzi

Content marketing is een verhaal dat je opbouwt, dat je zorgvuldig ontwikkelt met het oog op de lange termijn. Je begint niet zomaar content te produceren:daarmee zou je je doel voorbijschieten. Het ultieme doel van content marketing is dat je een relatie aangaat met je klanten en prospects: geen one-night stand maar een langdurig commitment waarbij je de klant steeds beter leert kennen en hem net die content kunt aanbieden die hij nodig heeft. Maak vaste content-afspraken met je klanten en hou je daar ook aan :beter de regelmaat van vier keer per jaar een magazine of elke week een newsletter met relevant nieuws dan een onregelmatige feed van berichten waar geen visie achter zit.

Over de business goals van Content Marketing

Gelezen in bestseller Content Strategy for the web

Each piece of content must be tied to at least one business goal. Putting out aton of content does no good unless the content supports your organization’s objectives.Feel overwhelmed by the content issues facing your organization? Don’t tackle them all at once. Pick one. Then get out there and discover who can help. “-Kristina Halverson

We zijn een beetje aan het worstelen met ‘het waarom’. En eigenlijk is het simpel: we moeten gewoon bij het begin beginnen. Hoe kunnen we onze klanten best helpen? Kies eventueel één onderwerp, één field-of-expertise waarin je het verschil kunt maken.

We staan niet in het middelpunt van het leven van onze klanten: in het beste geval komen ze bij ons aankloppen voor advies, voor toelichting en dan moeten we er zijn.

Met content die helpt maar meteen ook gekoppeld is aan een business-objectief. Wat trouwens niet enkel een sales objectief moet zijn!

Over what’s next in content marketing

Gelezen op Entrepreneur.com

“As content marketing continues to dominate discussions and the steady increase in the use of content marketing continues across all disciplines, you may be asking yourself, “Where are we going next?”What I foresee is a confluence between ever-evolving content marketing and influencer marketing.” – Sujan Patel

Ze zorgden al voor een enorme disruptie in de media maar ook in content marketing gaan influencers een belangrijke rol spelen. Influencers zijn de nieuwe gate-keeprs geworden; zij bepalen mee het discours in lifestyle-media maar zijn ook in specifieke B-2-B niches de nieuwe thoughtleaders. Influencers kunnen je op verschillenede manieren een uplift geven: ze brengen waardevolle content aan en brengen vaak hun eigen publiek mee. En waarom zou je als brand zélf geen influencer kunnen worden?

Over de waarde van social content

Gelezen op Contently

“Does Your Content Need a Permanent Home? “ – Contently

Fans & followers in social media zijn key metrics die we graag volgen, om te weten hoe zeer onze content geliked wordt. Maar die 100.000 volgers op Linked In of Facebook zijn niet van jou. Je ‘huurt’ als het ware het land waar je hen ontmoet. En zonder enig contract of de wetenschap wat de eignaar van dat land met jouw content doet. Sociale kanalen kunnen overnight beslissen om hun algorithmes te veranderen waardoor je je fans plots niet meer bereikt. Natuurlijk heb je social nodig, je moet er zijn maar bouw er nooit je content plan op. Zorg ervoor dat je content een eigen kanaal heeft, een kanaal waar jij alle rechten op hebt. De slimste manier om in contact te blijven met je publiek , zijn e-newsletters. Zorg ervoor dat je key-targets zich abonneren op je newsletter en die er alles aan om de content van die newsletter zo waardevol en persoonlijk mogelijk te maken. Een opening-rate van 16 % moet de ambitie zijn. Dat zijn je high potential klanten die je content komen opzoeken in jouw contentdomein.

 

 

 

Please follow and like us:
6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *