Skip to main content

Dit is

ons

verhaal...

Fluisterend adviserend, lachend entertainend, spannend inspirerend, werelds engagerend, praktisch informerend, duurzaam connecterend.

Wie ben je? Wat doe je? Wat is je business? Waar sta je voor? Wat zijn je dromen? Hoe zie je de toekomst? Wat zijn je uitdagingen? Waar sta je voor op ’s morgens? Waar lig je van wakker? Waar haal je je inspiratie? Wie is je publiek? Waarmee maak je het verschil?

Wat is je verhaal?

Toegegeven, we zijn een beetje nieuwsgierig van aard en altijd op zoek naar een goed verhaal, een spannend verhaal, een mooi verhaal, een business verhaal, hét verhaal dat we kunnen vertellen, quoi. Met anekdotes. Met weetjes. Met inzichten. Lange verhalen. Korte verhalen. Die maken dat je bent wie je bent. Dat je bedrijf is wie het is. Die ervoor zorgen dat er een connectie is met je publiek.

Want daar geloven we heilig in, dat verhalen (én content, what’s in a word) mensen en merken kunnen verbinden. En dat er naast de producten en services die je biedt, ook veel expertise, stories, emoties, grappen, recepten, tips & tricks, advies, uitdagingen én oplossingen te delen zijn. Soms serieus, soms emotioneel, soms informatief, soms eerder inspirerend. Maar altijd relevant. Zowel voor jou als voor je publiek.

Sunshine! Moonlight!

Beetje brutaal en een beetje éénzijdig om je zo aan een vragenvuur te onderwerpen zonder ons zelf even voor te stellen. Doen we met veel plezier zodat jij ook weet wat je van ons mag verwachten. Here we go!

Wie zijn we?

Niet helemaal onder één hoed te vangen want we zijn een studio, een communicatiebureau, een productiehuis, een netwerk met de rol van architect, consultant, strateeg, producer en als het even kan delen we ook nog graag onze inzichten in workshops en als lector en organiseren we ook graag events waar we mensen samenbrengen.

Wat doen we?

We tekenen contentplannen uit in, zetten een contentarchitectuur op, geven strategisch content advies aan merken, bedrijven, overheden, non-profit organisaties en mediaspelers, zetten die plannen ook in de realiteit om met contentcreaties op alle kanalen en in alle vormen, geven workshops en werken opleidingen uit en dat alles voor zowel business gerelateerde, duurzaamheids- als lifestyle-onderwerpen.

Wat is onze business?

In één woord: content! Wij dromen, fantaseren, bedenken, plannen, creëren, realiseren, visualiseren, tekstualiseren, bouwen, onderbouwen, distribueren, filmen, schrijven, tekenen, optimaliseren, maximaliseren, redigeren, professionaliseren content.

Waar staan we voor?

Voor ons is content geen commodity. Geen trucje. Voor ons is content waardevol. Voor merken, voor bedrijven, voor mensen. Content moet relevant zijn.
Fluisterend adviserend, lachend entertainend, spannend inspirerend,
werelds engagerend, praktisch informerend, duurzaam connecterend.

Wat zijn onze dromen?

Wij dromen van een wereld waarbij we elkaar kunnen helpen, kunnen doen groeien, uitdagen, samen een stapje verder geraken om gezamelijke doelen te realiseren waar we allemaal beter van worden. Goed doen voor jou, je merk, je organisatie, je bedrijf, je klanten maar ook goed doen voor onze medewerkers, onze partners, creatieven, strategen, kunstenaars, verhalenvertellers en communicatiekrakken.

Goed voor iedereen dus. Imagine!

Hoe zien wij de toekomst?

Call us stupid, maar wij zijn er rotsvast van overtuigd dat communicatie cruciaal is om grote en kleine problemen en uitdagingen aan te pakken en wel degelijk het verschil kan maken. Van wereldvrede, tot de klimaatcrisis, tot het uitbouwen van een bedrijf, tot het opbouwen van een publiek. En we zien een verleden, heden én toekomst waar meaningfull content ons helpt om heel wat dromen waar te maken en heel wat challenges het hoofd te bieden. Seek proof? Check onze cases!

Wat zijn onze uitdagingen?

Keeping up with the Kardashians. Mopje☺ Maar ook wel een beetje waar. Want zowel een leading reality tv reeks als het journaal, kunnen een bron zijn van inspiratie. Keeping up met Davos. Met wasbare luiers. Met duurzaam investeren. Met biovoeding. Met voedselverspilling. Content is everywhere and we definitely need to stay ahead of the game. Onze uitdaging is tegelijkertijd onze grote passie: we willen alles weten, alles volgen, and guess what: we like it that way! Doen we dat allemaal zelf? Nee hoor. Als we iets goed doen is het wel dat: wij spelen graag samen en delen graag onze expertise met andere like-minded professionals. De wereld is veel te groot to go solo: if you want to go fast, go alone, if you want to go far, go together, so the African saying goes. We agree. En zo weet je meteen waarom we in de wij-vorm spreken. En we ons omringen met de beste designers, copy-writers, journalisten, web-developpers, social-media toppers, art-directors, vak-experten.

Waar staan jullie ’s morgens voor op?

Honestly? Wij springen ’s morgens niet altijd fluks uit bed. Soms is de lijst to do’s té lang, de correcties-rondes té eindeloos, de meetings té saai…maar dan gebeurt het. De zon breekt door. Het team past als een puzzel, er komen top-ideeën op tafel, we maken prachtige content, de klanten zijn tevreden…everybody happy!

Waar liggen wij van wakker?

Kijk, uit onderzoek blijkt dat je je beste ideeën hebt als je je geest tot rust laat komen. Als het even kan, slapen we dus liever dan dat we wakker liggen. Met notitieboekje op het nachtkastje. Hemetlje lief, hoe vaak hebben wij al de beste ideeën gehad in onze dromen?

Waar halen wij onze inspiratie?

You can find inspiration in everything. Dixit Paul Smith. Try us 🙂

Wie is jullie publiek?

Wie niet? No kidding: we zijn er voor iedereen die met content en verhalen het verschil wil maken. Dat zijn onze liefste klanten en opdrachtgevers. Maar eerlijk? We hebben altijd ook het publiek van onze opdrachtgevers voor ogen. Een publiek dat graag geïnformeerd en geïnspireerd wil worden.
Promo en verkooppraatjes: ander loket graag!

Waarmee maak je het verschil?

Content werkt pas écht als hij/zij/het ☺ duurzaam wordt ingezet en past in een logisch concept. ContentMoon is gespecialiseerd in het conceptualiseren van content voor alle mogelijke kanalen: het vertalen van strategie naar overtuigende content formats en je als klant meenemen in dat verhaal. Met een all-in formule (wij doen alles) of je à la carte op weg helpen met een plan, met workshops, met ondersteuning op wat nog ontbreekt in je team.

Wat is je verhaal?

Het verhaal van ContentMoon startte heel wat jaren geleden, in de garage van de 12-jarige Chris, toen ze haar klasgenootjes overtuigde om een club te starten en een magazine te maken. En dat smaakte naar meer. Met een diploma Germaanse Filologie op zak, stapte ze een tiental jaren later de Flair redactie binnen en wandelde buiten met een job als eindredacteur: dé plek op een reactie om bladenmaken tot-in-de-kleinste puntjes onder de knie te krijgen. Een sprint van eindredacteur naar hoofdredacteur, het bedenken van twee nieuwe magazines Fit&Gezond en Kids&C°, het opstarten van de digitale divisie van Sanoma, een overstapje naar Concentra, en dan terug naar Sanoma om daar sQills te lanceren, het nieuwe content marketing agency van Sanoma. Living University, noemde Chris het, want samen met een topteam kon ze 14 jaar lang content bedenken en realiseren voor heel wat Belgische top-bedrijven. Elke keer opnieuw in het verhaal van een bedrijf, merk, non-profit of overheid duiken en daar fantastische creatieve concepten voor neerleggen. Het klantenlijstje bleef groeien met opdrachten in alle sectoren van lingerie, tot food-retail, van banking tot postal services, van automotive tot charity met klanten als P&G, BNP Paribas Fortis, Nestlé, Ici Paris XL, Unilever, Carrefour, Electrabel, Agfa, Plan International, Kom-op-tegen-Kanker, Volkswagen, Marie Jo, De Post, Nationale Loterij to name a few. Een media-uitstap met het multi-mediale w@=d@ project met VRT, Telenet, Het Paleis en dan over de grenzen heen met de start van het Europese Center-of-Excellence Content Marketing voor de Sanoma groep en klanten met internationale scope. Award winning projecten met content in de hoofdrol: yes, we can! Volgende bullet op het CV: strategy en innovation director voor Sanoma Belgium, nog meer strategisch denken, vooruitblikken, digitale innovatieplannen en weer veel leren en dromen. Next! Going back to the start met de oprichting van een eigen bedrijf, niet meer in de garage maar in een mooie bibliotheek, rijkgevuld met heel wat expertise, inzichten, realisaties en ambities.

Enter ContentMoon!

You are welcome!

All-in formule voor media, communicatie, & marketing

Soms is de combinatie van twee begrippen, groter dan de som van die twee. Zo ook met content marketing. Want wanneer je content combineert met marketing, krijgt je content een boost zonder weerga. Daarover later meer. Maar ook als je marketing combineert met content is het effect niet te onderschatten. Ook daar komen we op terug.

Maar eerst deel 1: content!

Alles is content maar niet alles is goede content. Content die waarde heeft , content die het verschil maakt, content die je wil lezen, beleven, ondergaan, bijhouden, proeven, scrollen, beluisteren. Soms vindt die content vanzelf een publiek. Maar vaker dan ooit is dat niet het geval en moet je je content in de markt zetten. Heb je een plan nodig. Een strategie. Persona’s. Een channel-aanpak. The whole lot.

Enter: content marketing.

En dan deel 2: marketing!

Als je je merk, producten en diensten, services bekend wil maken bij een welbepaald publiek, heb je marketing nodig. That goes without saying. Je wil het schreeuwen van de daken, of droomt van een viral ad die iedereen moet gezien hebben om te vertellen hoe goed, lekker, fris, innovatief, anders jouw product, dienst of service wel is. Dat kan. Good luck! Want natuurlijk zit niemand op je campagne te wachten. En dus moet je heel wat budget inzetten om je verhaal in de tijdlijn van je toekomstige publiek te brengen.

Wat als dat verhaal zo interessant, grappig, mooi, informerend, inspirend is dat je er een publiek voor kunt opbouwen.

Enter: content marketing

Content marketing is een techniek, een métier dat op twee pijlers gebouwd moet worden:

Goede
content

Goede
marketing

Want zonder goede content, ga je nooit een publiek kunnen opbouwen, of je nu een overheid, lifestylemerk, corporate brand of overheid bent.

En zonder marketing, gaat die content nooit je publiek bereiken.

So let’s get all in: met content & marketing!

Fly me to the moon

Al eeuwen gebruiken we content, verhalen om iets te vertellen, toe te lichten, te inspireren, informeren, adviseren. Lang was dat een kunstje op zich dat alleen door mediaprofessionals, dichters, journalisten, kunstenaars, priesters, theatermakers en woordkunstenaars allerhande werd beoefend. Jump naar 2023. Iedereen is content creator. En content is overal. In alles wat we doen. Hoe het verschil maken? Door te focussen op wat echt waarde heeft. En niet bij te dragen aan de content overload maar je af te vragen wat je écht te vertellen hebt. En hoe je dat gaat aanpakken.